ua en ru

Сійярто приїхав у Москву домовлятися про газ для Угорщини

Сійярто приїхав у Москву домовлятися про газ для Угорщини Фото: Петер Сійярто, міністр закордонних справ та торгівлі Угорщини (flickr.by)

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув до Росії. Проведе переговори щодо забезпечення поставок газу до своєї країни.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Зазначається, що Сійярто зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим й заступником прем'єр-міністра Олександром Новаком. Також очікується, що голови МЗС країн пізніше проведуть спільну пресконференцію.

"Ми прибули до Москви. Перед нами стоять два завдання: забезпечити постачання природного газу для угорського народу і наголосити, що ми хочемо миру якнайшвидше", - відзначив Сійярто.

Відповідно до угоди з російським "Газпромом", Угорщина отримує 3,5 млрд кубометрів газу на рік через Болгарію та Сербію, а також ще 1 млрд кубометрів з Австрії.

Відзначимо, що сьогодні ЄС обговорює газові санкції проти Росії, які потребує Україна. Угорщина, як раніше відзначав Сійярто, не готова виступати проти поставок газу й не підтримає обмеження щодо "Газпрому".