ua en ru

Сивохо сумнівається в правдивості соцопитування мешканців ОРДЛО

Сивохо сумнівається в правдивості соцопитування мешканців ОРДЛО Фото: Сергій Сивохо (facebook.com/pg/sivokho)

Радник секретаря РНБО переконаний, що опитування проводилося дистанційно, або за згодою "влади ЛДНР" і було відредаговане

Радник секретаря РНБО з питань реінтеграції та відновлення Донбасу Сергій Сивохо сумнівається у правдивості оприлюднених 9 листопада даних соцопитування на окупованих територіях Донбасу. Про повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Сивохо.

Він вважає, що опитування проводилося дистанційно, або за згодою "влади ЛДНР" і було відредаговане.

"Всі, хто в темі, знають, що опитати face-to-face 1600 респондентів по структурованій анкеті в домогосподарствах і не поспілкуватися потім з "МДБ" невизнаних республік неможливо. Відповідно, або це опитування проводилося дистанційно, що применшує його значимість, або воно було погоджене з представниками влади т. зв. ЛДНР, а отже, відредаговане в потрібному ключі", - написав Сивохо.

Нагадаємо, на території окупованого Донбасу з 7 по 31 жовтня 2019 року було проведено соціологічне опитування, участь в якому взяли 1606 осіб: 800 - у непідконтрольній частині Луганської області і 806 - у непідконтрольній частині Донецької області. Для розрахунку вибірки були використані офіційні статистичні дані 2014 року, які були скориговані з урахуванням існуючих демографічних даних ВПЛ, які залишили непідконтрольні території. Як повідомляється, інтерв'ю face-to-face проводилися в домогосподарствах респондентів за структурованими анкетами.