ua en ru

Ситуація в зоні АТО різко загострилася

Ситуація в зоні АТО різко загострилася Фото: українські військові

За добу зафіксовано 69 обстрілів бойовиків

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині різко загострилася. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Ситуація в зоні проведення АТО різко загострилася. Протягом ночі проросійські бойовики обстрілювали наші позиції, застосовуючи при цьому також зброю, заборонену мінськими домовленостями. За минулу добу зафіксовано 69 випадків порушення режиму "повної тиші" проросійськими бандитами", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї українські опорні пункти в Пісках, Досвідченого, Красногорівці і Мар'їнці. По позиціях сил АТО бойовики стріляли з великокаліберних кулеметів біля Троїцького і Погоди, а в районі Майорського - з гранатомета.

Крім того, на маріупольському напрямку бойовики з мінометів, протитанкового ракетного комплексу обстріляли опорний пункт сил АТО в районі Талаковки, а в районі Старогнатовки застосували 120-мм міномет. На луганському напрямку противник з автоматичного гранатомета вів вогонь в районі Золотого.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 22 січня 2016 року:Ситуація в зоні проведення АТО різко загостри...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 21 января 2016 г.

Нагадаємо, спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували значні порушення режиму тиші поблизу аеропорту в Донецьку, а також в Дебальцеве.

"У Дебальцевому (58 км на північний схід від Донецька), між 16:40 17: 17 були чутні 43 невизначених вибуху, звуки артилерії, стрілецької зброї і кілька черг з кулеметного вогню", - йдеться в повідомленні.