ua en ru

Ситуація в зоні АТО: активність бойовиків істотно зросла

Ситуація в зоні АТО: активність бойовиків істотно зросла Фото: тіло загиблого військовослужбовця (facebook.com/ato.news)

У АТО загинув один і поранено двох військовослужбовців ЗСУ

Упродовж минулої доби активність бойовиків в зоні АТО істотно зросла, незаконні збройні формування скоїли вісім прицільних обстрілів. Про це під час брифінгу в українському кризовому медіа-центрі повідомив прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк.

Зокрема, за його словами, в результаті обстрілу в районі Авдіївки загинув один військовослужбовець ЗСУ. Ще двоє військових отримали поранення. Їх стан здоров'я задовільний.

На Донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України п'ять разів. Найбільшу активність на цьому напрямку зафіксували в районі Авдіївки.

"Противник чотири рази вів обстріл наших опорних пунктів з мінометів калібру 120 і 82 мм, станкових гранатометів і стрілецької зброї. Під ворожим обстрілом з мінометів калібру 82 мм і БМП виявилися позиції українських військових в районі населеного пункту Богданівка", - розповів Гуцуляк.

Всього в нашу сторону випустили більше 70 хв калібрів 120 і 82 мм.

Ситуація в зоні АТО: активність бойовиків істотно зросла

Інфографіка: Український кризовий медіацентр

На Луганському напрямку незаконні збройні формування тричі порушили режим припинення вогню.

"Під ворожими обстрілами з мінометів калібрів 120 мм виявлялися наші опорні пункти в районі Троїцького, на Світлодарськ дузі.

Ще один обстріл зі стрілецької зброї з боку російсько-окупаційних військ зафіксували в районі Станиці Луганській ввечері ", - зазначив прес-секретар.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, близько 30% суїцидів в армії відбувається в зоні проведення антитерористичної операції.