ua en ru

Ситуація з поверненням українців з Єгипту врегульована, - МЗС

Ситуація з поверненням українців з Єгипту врегульована, - МЗС Фото: аеропорт Єгипту (РБК-Україна)

У МЗС опублікували рекомедації українським туристам

Ситуація з поверненням українців з Шарм-ель-Шейху до України врегульована. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

"Ситуація з поверненням українців з Шарм-ель-Шейху на Батьківщину врегульована. Та краще було б її уникнути. До подорожі необхідно готуватися", - написав дипломат.

У МЗС опублікували рекомедації громадянам України у зв'язку з наближенням періоду відпусток/канікул і можливими форс-мажорними обставинами у міжнародних аеропортах.

Зокрема, радять:

  • ретельно планувати свої подорожі, враховуючи обставини, які можуть непередбачено виникнути;
  • уважно обирати туристичного оператора, отримати від нього повну інформацію щодо дій у випадку надзвичайної ситуації, контактні дані компаній та осіб, до яких цілодобово можливо звернутися у випадку виникнення форс-мажорних обставин;
  • уважно вивчити умови контракту щодо надання туристичних послуг;
  • враховувати безпекову ситуацію в країні, ситуацію в міжнародних аеропортах, через які здійснюватиметься подорож;
  • зареєструватися на веб-ресурсі Департаменту консульської служби МЗС України "Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон" ("ДРУГ").

Нагадаємо, 27 квітня з технічних причин був затриманий виліт двох літаків, які повинні були доставити українських туристів з Єгипту до України.

Сьогодні у МЗС повідомили, що 705 українців вилетіли з Єгипту додому.