ua en ru

З Єгипту до України вилетіли 705 українців, - МЗС

З Єгипту до України вилетіли 705 українців, - МЗС Фото: ілюстративне фото (pixabey)

Наразі відомство уточнює, чи немає тих, хто не зареєструвався

З Єгипту до України вилетіли 705 українців. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

"Чотирма рейсами з Шарм-ель-Шейху до України вилетіли 705 українців. Уточнюємо, чи немає тих, хто не зареєструвався й очікує повернення до України. Ситуація на контролі МЗС України", - написав дипломат.

Нагадаємо, 27 квітня з технічних причин був затриманий виліт чартерного літака авіакомпанії Yan Air з 215, який повинен був доставити українських туристів з Єгипту до Львова. Також за певних причин не зміг полетіти до України літак авіакомпанії Egypt Air, який був зафрахтований українським авіаперевізником.

28 квітня повідомлялося, що понад 200 українських туристів застрягли в аеропорту в Єгипті. Кирилич зазначав, що є інформація, що за ними вже відправили літак з України в Шарм-ель-Шейх.

Вранці 29 квітня туристична компанія повідомила, що ще одна група туристів, яка раніше не могла вилетіти з Єгипту, повернеться в Україну цього дня. Однак згодом виявилося, що це неможливо через нестачу літаків.

Сьогодні зранку у МЗС повідомили, що українці повертаються додому.