ua en ru

Ситуація в Україні залишається керованою та легітимною, - Кабмін

Ситуація в Україні залишається керованою та легітимною.

Ситуація в Україні залишається керованою та легітимною. Про це йдеться в заяві Кабінету міністрів України.

"Враховуючи розвиток подій в Україні впродовж останніх днів і годин Кабінет Міністрів України наголошує, що ситуація в Україні залишається керованою і в рамках легітимного законодавчого і нормативного простору. Верховна Рада залишається вищим законодавчим органом, який працює в рамках своїх повноважень", - наголошується в заяві.

Також підкреслюється, що Кабмін і Міністерство фінансів працюють в нормальному режимі і забезпечують виконання своїх функцій і завдань.

"Після прийняття рішення Верховною Радою щодо нового керівництва уряду нині діючий уряд забезпечить передачу влади в повній відповідності з чинною Конституцією та законодавством", - підсумували в Кабміні.

Раніше Служба безпеки України розповсюдила заяву, згідно з яким продовжує виконувати свої обов'язки.

"Співробітники Служби безпеки України залишаються вірними присязі, продовжують дотримуватися норм права і військових статутів, виконувати покладені на них законом завдання і службові обов'язки", - наголошується в повідомленні.

Cвою заяву оприлюднило й Міністерство внутрішніх справ, у якій йдеться, що особовий склад МВС України підтримав прагнення своїх громадян до реформ. "У цей складний момент новітньої історії України особовий склад органів внутрішніх справ наголошує, що він служить винятково українському народу і повністю поділяє прагнення громадян до якнайшвидших змін", - йдеться в повідомленні МВС.

Міліція закликала громадян спільними зусиллями забезпечити правопорядок у державі і не допустити знищення правоохоронної інфраструктури.