ua en ru

Ситуація в Одесі зараз стабільна та контрольована, - Нацполіція

Ситуація в Одесі зараз стабільна та контрольована, - Нацполіція Фото: одесити кладуть квіти до Будинку профспілок

Найбільше громадян на Куликовому полі правоохоронці очікують ближче до обіду

Ситуація в Одесі на даний момент стабільна та контрольована. Про це заявив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабич, повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

Зазначено, що найбільше громадян на Куликовому полі правоохоронці очікують ближче до обіду. Всі локації перекриті нарядами поліції та Національної гвардії. Громадяни можуть вільно потрапити на територію Куликового поля через аркові металошукачі. Як пояснили в поліції, такі заходи введено, аби не допустити будь-яких провокацій.

За словами Бабича, атмосфера в Одесі зараз є позитивною. Громадяни, які виявили бажання покласти квіти на знак пошани до загиблих на Куликовому полі, мають змогу це зробити, пройшовши через аркові металошукачі. При цьому правоохоронці оглядають речі відвідувачів, а при необхідності - проводять поверхневий огляд і самих відвідувачів.

Повідомляється, що до безпеки учасників заходів в Одесі залучено місцевий гарнізон поліції, а також підрозділи спеціального призначення з Дніпра і Києва. Також до Одеси прибули додаткові екіпажі патрульної поліції з Києва та інших регіонів. Усього охорону публічного порядку в Одесі забезпечують більше трьох тисяч правоохоронців.

"Ці заходи спрямовані, в першу чергу, на те, щоб виключити можливе вчинення якихось провокацій, терористичних актів. Режимна зона визначена з урахуванням подій 2016 року, коли була інформація про мінування. На даний час ми говоримо про те, що територія безпечна. Вибухотехніки пройшли і підтвердили цю інформацію", - доповів Бабич.

Він також додав, що поки-що поліцейські зафіксували лише один незначний випадок: нарядом патрульної поліції було зафіксовано один випадок носіння громадянкою т. зв. "георгіївської стрічки". Із жінкою було проведено роз’яснювальну роботу, стрічку вилучено.

Нагадаємо, раніше в Одесі до правоохоронних органів надійшло повідомлення про мінування двох вищих навчальних закладів.