ua en ru

Ситуація на південно-східних кордонах України і у Криму стабілізувалася, - ВСУ

Ситуація на південно-східних кордонах України і у Криму стабілізувалася.

Ситуація на південно-східних кордонах України і у Криму стабілізувалася. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного командного центру Збройних сил України генерал-майор Олександр Розмазнін (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Суспільно-політична ситуація в південно-східних регіонах нашої держави набула певної стабілізації. Протягом минулої доби ми бачили інформацію, яка надходила з території областей нашого сходу і півдня. Там були невеликі проросійські мітинги, але й великі мітинги на підтримку єдності нашої держави, поваги до нашого прапору та менталітету. У центральній і західній Україні ситуація залишається спокійною та керованою", - сказав він.

Розмазнін додав, що зараз продуктивно розпочався процес переговорів з Росією.

"Що стосується Автономної Республіки Крим, то є певне затишшя і стабілізація, якщо це можна так назвати. Не проводяться активні дії з боку однієї з держав. Відбулася позитивна зміна у плані поліпшення переговорного процесу. В.о. міністра оборони України особисто, начальник Генерального штабу особисто все зробили для того, щоб такий переговорний процес розпочався дуже продуктивно", - наголосив Розмазнін.

Також, за його словами, Росія повертає Українї із Криму танки: "Нам повертають танки Т-64, виготовлені на нашому Харківському заводі, автомобільну техніку, яка також наша".

При цьому Розмазнін зазначив, що цю техніку розкрадають. "Ми вже маємо інформацію, що деякі люди, які охороняють техніку, її і грабують", - зазначив начальник Головного командного центру ЗСУ.

У той же час у МЗС стверджують, що Росія здійснює незрозумілі маневри на кордонах України.

"РФ здійснює незрозумілі маневри на кордонах України. Деякі війська відводяться, деякі, навпаки, підтягуються. Чіткого пояснення з російської сторони щодо таких маневрів військових підрозділів РФ на наших кордонах ми не отримали", - заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

Нагадаємо, раніше Збройні сили України повідомили, що РФ почала відводити війська від східних кордонів України.