ua en ru

Ситуація на валютному ринку України сьогодні керована і контрольована, - Арбузов

Ситуація на валютному ринку України сьогодні керована і контрольована. П

Ситуація на валютному ринку України сьогодні керована і контрольована. Про це заявив в.о. прем'єр-міністра України Сергій Арбузов під час вступного слова на засіданні Кабінету міністрів.

"На сьогодні ситуація на валютному ринку керована і контрольована. Курс може незначно коливатися у обидва боки - це абсолютно нормальна ринкова ситуація. Національний банк зі свого боку стримує надмірні коливання та протидіє спекуляціям", - повідомив Арбузов.

Він підкреслив, що НБУ у минулий четвер прийняв важливі рішення. Зокрема Національний банк посилив моніторинг та контроль за динамікою ринку з метою зниження спекулятивного попиту.

" Запроваджені заходи - своєчасні та дієві. Вже сьогодні вони показали стабілізаційний ефект та дали заспокійливий сигнал ринку", - зазначив Арбузов.

За його словами Нацбанк має достатньо інструментів для забезпечення стабільності.

"Прикро, що люди, які піддалися негативним настроям - отримали збитки за операціями з валютою. Надмірна реакція на будь-які ринкові події завжди була на руку лише спекулянтам" - додав він.

У той же час він нагадав, що нромадяни багатьох розвинених країн зберігають свої заощадження в національній валюті і таким чином "підтримують фінансову стабільність і економічне зростання у своїх країнах і економіках".