ua en ru

Ситуація на ринку нерухомості Києва від 22.09.2014

На цьому тижні пожвавлення ринку нерухомості Києва призупинилося: дзвінків по рекламі, переглядів і угод було приблизно стільки ж, як і тижнем раніше.

На цьому тижні пожвавлення ринку нерухомості Києва призупинилося: дзвінків по рекламі, переглядів і угод було приблизно стільки ж, як і тижнем раніше.

Подібний сценарій розвитку ринкових процесів у вересні досить типовий. Повернулися з літніх відпусток, потенційні покупці продзвонили об'єкти в своїх сегментах ринку, скидалися на перегляди, шанували обговорення на форумах, і відійшли в сторону до кращих часів. Продавці, хоча і знизили доларові ціни, але далеко не настільки, щоб це вкрай складний для країни і її громадян час спонукати покупців на придбання київської нерухомості. Тим більше що в гривнях ціни зросли - позначилося просідання курсу національної валюти, яке помітно прискорилося у вересні. Саме ці різкі зміни курсів валют і пригнічує ділову активність, пише domik.ua.

Зміна середніх цін пропозицій у доларах за квадратний метр в Дніпровському районі:

• Середня ціна пропозицій у Дніпровському районі за останні три місяці знизилася на 2,8%; за останній тиждень зросла на 0,7%.
• Середня ціна пропозицій в нових будинках у Дніпровському районі за останні три місяці знизився на 10,6%; за останній тиждень знизилася на 1,6%.
• Середня ціна пропозицій біля метро в Дніпровському районі за останні три місяці знизилася на 4,0%; за останній тиждень зросла на 0,8%.

Зміна середніх цін пропозицій у доларах за квадратний метр у Дніпровському районі в сегментах «стара панель», «типова панель», «поліпшена типова панель»:

• Середня ціна пропозицій у Дніпровському районі в сегменті «стара панель» за останні три місяці знизилася на 4,5%; за останній тиждень зросла на 1,3%.
• Середня ціна пропозицій у Дніпровському районі в сегменті «типова панель» за останні три місяці зросла на 1,3%; за останній тиждень зросла на 0,4%.
• Середня ціна пропозицій у Дніпровському районі в сегменті «поліпшена типова панель» за останні три місяці зросла на 5,6%; за останній тиждень зросла на 0,8%.

Зміна середніх цін пропозицій у доларах за квадратний метр у Дніпровському районі в сегментах «стара цегла», «покращений цегла» і «український цегла»:

• Середня ціна пропозицій у Дніпровському районі в сегменті «стара цегла» за останні три місяці знизилася на 1,3%; за останній тиждень зросла на 0,5%.
• Середня ціна пропозицій у Дніпровському районі в сегменті «покращений цегла» за останні три місяці знизилася на 5,9%; за останній тиждень зросла на 0,4%.
• Середня ціна пропозицій у Дніпровському районі в сегменті «український цегла» за останні три місяці знизилася на 11,7%; за останній тиждень знизилася на 3,1%.

Останнім часом відбулися наступні операції:

Однокімнатна квартира в сучасному цегляному будинку, вулиця Голосіївська (Голосіївський район, Деміївка ). Загальна площа 56,5 кв. м, житлова 25, кухня 14. Санвузол суміщений. Лоджія засклена. Склопакети. Ламінат, кахель. Нова сантехніка. Нова столярка. Шафа-купе. Вбудована кухня. Кондиціонер. Стан: «зроблений якісний ремонт». 107000$ (1894$/кв. м).

Двокімнатна квартира в панельному будинку («стара панель»), бульвар Перова (Дніпровський район, Воскресенка ). Загальна площа 45 кв. м, житлова 30,1, кухня 6. Кімнати суміжні. Санвузол суміщений. Балкон засклений і утеплений. Лінолеум, кахель. Столярка стара. Сантехніка стара. Стан: «вимагає серйозного ремонту». 49000$ (1089$/кв. м).

Трикімнатна квартира в панельному будинку («типова панель»), проспект Героїв Сталінграда (Оболонський район, Оболонь ). Загальна площа 71 кв. м, житлова 40,6, кухня 8,7. Двостороння. Санвузол роздільний. Вікна у двір. Балкон засклений. Ламінат, кахель. Нова сантехніка. Нова столярка. Три шафи-купе. Вбудована кухня. Побутова техніка. Кондиціонер. Стан: «зроблений якісний ремонт». 123000$ (1732$/кв. м).

Загальна площа наведених вище квартир 172,5 кв. м.
Загальна вартість наведених вище квартир 279000$.

Ситуація на ринку нерухомості Києва від 22.09.2014