ua en ru

Ситуація в Мукачевому стала результатом злочинного потурання влади, - Медведчук

Західна Україна перетворюється в осередок нестабільності, а криваві розбірки бандформувань в Мукачевому, вибухи біля дільничних пунктів міліції у Львові, блокування трас, пікети добровольчих батальйонів по всій країні - так сьогодні виглядають наслідки збройного протистояння в ще недавно спокійному і мирному регіоні України. Такої думки дотримується лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

За його словами, влада змушена кинути туди всі сили, щоб локалізувати конфлікт і не допустити ситуації, коли збройні формування і контрабандисти будуть тримати в страху жителів регіону.

"Сьогодні представники влади привселюдно заявляють, що "ніякі прапори не можуть бути виправданням бандитизму" (голова фракції БПП у ВР Юрій Луценко), що "бандити і вбивці повинні відповідати перед законом. Держава зобов'язана захистити своїх громадян" (секретар РНБО Олександр Турчинов), що "...всі будуть притягнуті до відповідальності за злочини, які були скоєні" (прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк). Але хіба не ці політики були при владі, коли "Правий сектор" і так звані "добровольчі батальйони", десятки, сотні бандформувань творили беззаконня, коли, прикриваючись патріотичними гаслами, прапорами, прихильністю євроінтеграційної ідеї, озброєні бандити грабували і палили будинки, зносили пам'ятки, били мирних громадян?" - підкреслив політик.

Медвечук зазначив, що "мукачівський синдром" - це неминучий наслідок проведеної євроінтеграторами державної політики.

"Іронія долі: після більше року єврореформ Україну все частіше порівнюють з африканськими країнами - як за рівнем життя, так і рівнем злочинності", - додав він.