ua en ru

Ситуація на Донбасі є громадянським конфліктом, - Коломойський

Ситуація на Донбасі є громадянським конфліктом, - Коломойський Фото: Ігор Коломойський (УНІАН)

Коломойський припускає, що Росія хотіла б "завершити історію" з Донбасом

Український бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що ситуація на Донбасі є "громадянським конфліктом". Про це він заявив у програмі "Нємцова. Інтерв'ю", яка виходить на DW.

"Найбільше мені доводилося для порівняння (з конфліктом на Донбасі, - ред.) це громадянська війна в Іспанії. Хоча якщо в Іспанії була громадянська війна, то б назвав те, що відбувається в Донбасі, - це заколот, інспірований зовнішньою стороною, в даній ситуації Російською Федерацією, що повністю забеспечила важким, легким та іншим озброєнням...намагалася цей заколот підняти не тільки в Донецьку і Луганську, а й на території інших областей", - заявив Коломойський.

У той же час зазначив, що на сьогодні може назвати це "громадянським конфліктом".

"Сьогодні я можу назвати його сміливо громадянським конфліктом тільки за однією характерному ознакою, тому що з обох сторін беруть участь громадяни України. Так, з одного боку, він повністю підтримується Російською Федерацією...З іншого боку, вона може і хотіла б завершити всю цю історію...але є безліч проблем, чому вона не може цього зробити", - підкреслив Коломойський.

Він також додав, що конфлікт на Донбасі буде продовжуватися, поки президент Росії Володимир Путін не отримає відповіді на питання, що робити з тими громадянами України, які підтримали так звані "ДНР/ЛНР" і вступили до незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, раніше Коломойський заявив, що президент України Петро Порошенко хоче контролювати всі телеканали в країні.