ua en ru

Ситуація на Донбасі за добу суттєво ускладнилася, - штаб АТО

Ситуація на Донбасі за добу суттєво ускладнилася, - штаб АТО Фото: ЗСУ (facebook.com usofcom)

Бойовики 30 разів порушили режим перемир'я, поранення отримали троє українських військових

За минулу добу, 2 грудня, бойовики на Донбасі відновили обстріл позицій сил Збройних сил України (ЗСУ) з важкої артилерії. Особливо активно противник порушував перемир'я в темний час доби. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Загалом, за минулу добу зафіксовано 30 порушень режиму припинення вогню, в результаті ворожих обстрілів один український військовослужбовець був поранений, ще двоє отримали бойові травми.

"На Луганському напрямку ворог застосував зброю, яка давно має бути відведеною, одразу на декількох ділянках лінії зіткнення. Найбільш гаряче було на Світлодарській дузі. Тут окупанти випустили більше 20 снарядів з артилерії калібру 152-мм поблизу Новолуганського. Біля цього населеного пункту, а також недалеко від Луганського, Троїцького, Новоолександрівки, Золотого, Попасної і Новотошковського противник інтенсивно обстрілював наші оборонні укріплення з мінометів різних калібрів, гранатометів і стрілецької зброї", - розповіли в штабі АТО.

Зведення Прес-центру штабу АТО за 2 грудня 2017 року Ситуація у районі проведення АТО ускладнилася. Російсько-окупаційн...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 2 грудня 2017 р.

Тим часом на Донецькому напрямку епіцентром протистояння стало Приазов'я. Так, під вогонь бойовиків потрапили захисники Водяного, Широкіно, Талаківки, Павлополя і Гнутово.

"Загалом, уздовж всієї лінії зіткнення, окупанти випустили по нашим опорним пунктам не менше 200 снарядів і мін", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що протягом минулої доби бойовики відновили обстріл безпосередньо прифронтових населених пунктів.

"Під вогонь окупантів з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї потрапили житлові квартали Водяного, Авдіївки і Верхньоторецька. В результаті обстрілу останнього поранення отримала 31-річна жінка", - додали в штабі АТО.

Нагадаємо, в Міноборони повідомили, що в зоні АТО бойовики застосували міни заборонених калібрів.