ua en ru

Ситуація з тиском газу на вході в ГТС України залишається критичною, - "Укртрансгаз"

Ситуація з тиском газу на вході в ГТС України залишається критичною, - "Укртрансгаз" Фото: газотранспортна система ("Нафтогаз України")

"Газпром" продовжує створювати ризики для транзиту газу до країн ЄС

Ситуація з тиском газу на вході до газотранспортної системи України залишається критичною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укртрансгазу" в Facebook.

"Станом на 14:00 ситуація по забезпеченню "Газпромом" тиску на вході в ГТС України продовжує залишатися критичною - тиск в магістральних газопроводах на ГВС "Суджа" становить 50,9 кгс/см2, незважаючи на контрактні зобов'язання у 60-65 кгс/см2", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що такі дії "Газпрому" додатково ускладнюють роботу оператора ГТС України і штучно створюють ризики для транзиту газу до країн ЄС в умовах екстремального похолодання.

"З метою стабілізації ситуації Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прийняло необхідні заходи на період до 6 березня відповідно до Національного плану дій і Правил про безпеку поставок природного газу", - додали в "Укртрансгазі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз Україна" в терміновому порядку врегулювати проблему нестачі газу в країні.