ua en ru

Ситуація в Авдіївці: у місті тимчасово припинено водопостачання

Ситуація в Авдіївці: у місті тимчасово припинено водопостачання Фото: Авдіївка

Вирішується питання щодо відновлення електропостачання

В Авдіївці (Донецька область) станом на ранок 30 березня 2017 року відсутнє централізоване електропостачання й тимчасово припинено водопостачання. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7 годину 30 березня централізоване електропостачання відсутнє. Водопостачання міста тимчасово припинено. Теплопостачання у місті здійснюється централізовано за рахунок заводської теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі в Авдіївці створено запас води в міському резервуарі. Об’єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення, забезпечуються електроенергією від 8 генераторів ДСНС. Вирішується питання щодо відновлення електропостачання.

Повідомляється, що причиною знеструмлення Авдіївки стали обстріли, які бойовики здійснили 29 березня. Внаслідок обстрілів було пошкоджено високовольтної лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання міста Авдіївка (близько 22 тис. мешканців), Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції, які централізовано забезпечують місто водою та теплопостачанням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у результаті обстрілу позицій сил АТО в районі населеного пункту Попасна загинув військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ).