ua en ru

Ситуація у Вірменії: від правлячої партии зажадалі відставки

Ситуація у Вірменії: від правлячої партии зажадалі відставки Фото: Нікол Пашинян (twitter.com sputnik_armenia)

Пашинян на мітингу в Єревані зажадав від правлячої партії відставки

Республіканська партія Вірменії більше не повинна залишатися у владі, заявив лідер опозиційного руху "Зроби крок" Нікол Пашинян. Про це повідомляє МТРК "МИР" в Вірменії.

Також Пашинян закликав до масового страйку і "акцій громадянської непокори".

Раніше опозиціонер виступив на багатотисячному мітингу на площі Республіки в Єревані. За його словами, в.о голови уряду Карен Карапетян вважав, що протестуючі більше не вийдуть на нові мітинги.

За його словами, "деякі в будівлі уряду вважають, що народ буде задоволений відставкою Сержа Саргсяна. Однак це не так ".

"Наша" оксамитова революція " дуже точно показала - Республіканська партія відтепер не повинна залишатися у владі. Серж Саргсян пішов, але влада повинна позбутися і республіканці, ми не хочемо, щоб Серж Саргсян з тіні продовжував керувати країною за допомогою своїх партійців", - уточнив він.

Крім цього Пашинян заявив, що кандидат "оксамитової революції" повинен бути оголошений кандидатом на пост прем'єра, після чого потрібно сформувати тимчасовий уряд і оголосити про позачергові парламентські вибори.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в середу, 25 квітня, в парламенті Вірменії розпалася правляча коаліція після того, з союзу з правлячої Республіканської партій вийшла націоналістична партія "Дашнакцутюн".

Опозиційний блок "Елк" в парламенті Вірменії висунула на пост прем'єр-міністра кандидатуру Пашиняна.