ua en ru

Ситуація у Вірменії: Пашинян заявив, що готовий стати прем'єром країни

Ситуація у Вірменії: Пашинян заявив, що готовий стати прем'єром країни Фото: Нікол Пашинян (facebook.com-vitaliy.arkov)

На зустрічі з в. о. прем'єра Вірменії Пашинян може заявити про своє бажання стати главою уряду

Лідер протестувальників у Вірменії Нікол Пашинян заявив, що готовий стати прем'єр-міністром країни. Про це він заявив у коментарі росЗМІ.

"Якщо народ на мене покладе таку відповідальність - я не відмовлюся", - заявив він, відповідаючи на питання про те, чи готовий він стати прем'єром Вірменії.

Крім того, в коментарі РБК соратник Пашиняна, член міськради Єревана та правління партії "Громадський договір", яка входить у фракцію "Елк" Ален Симонян повідомив, що Пашинян завтра, 25 квітня, на запланованій зустрічі з в. о. прем'єр-міністра країни Кареном Карапетяном заявить про своє бажання стати главою уряду до проведення дострокових виборів у парламент.

Як очікується, сьогодні ввечері, 24 квітня, Пашинян проведе прес-конференцію, на якій, ймовірно, оголосить про свої вимоги.

Нагадаємо, протести а Вірменії почалися 13 квітня поточного року через висунення на пост прем'єра країни екс-президента країни Сержа Саргсяна (термін його повноважень на посаді президента закінчився 9 квітня поточного року). 17 квітня, незважаючи на протести, які супроводжувалися перекриттям центральних вулиць Єревану і блокуванням держустанов, парламент Вірменії більшістю голосів підтримав кандидатуру Саргсяна, в той же день президент Вірменії призначив Саргсяна прем'єром. Після призначення Саргсяна протести у Вірменії посилилися, до демонстрантів приєдналися військові. Вчора, 23 квітня, Саргсян заявив про відставку, після чого в. о. прем'єра став перший віце-прем'єр країни Карен Карапетян.

Протести у Вірменії очолив лідер фракції "Елк" в парламенті країни Нікол Пашинян. Зокрема, в ході протестів він заявляв про початок "оксамитової революції" в країні. Після відставки Саргсяна Пашинян анонсував переговори "про зміну влади без потрясінь" з в. о. прем'єр-міністра Карапетяном, які відбудуться завтра, 25 квітня.