ua en ru

США засуджують атаки РФ на цивільні судна в Азовському морі

США засуджують атаки РФ на цивільні судна в Азовському морі Фото: прапор США (flickr.com/usembassykyiv)

У Сполучених Штатах закликали Росію забезпечити безперешкодний прохід Керченською протокою

Сполучені Штати Америки засуджують атаки Росії на цивільні судна в Азовському морі. Про це заявив помічник секретаря США з оборони з міжнародного військового співробітництва під час урочистої церемонії передачі Україні двох патрульних катерів класу Island, передає кореспондент РБК-Україна.

"США засуджують атаки на цивільні судна. Росія затримала сотні комерційних суден в Азовському морі. Таким чином вона порушує українські внутрішні та норми міжнародного права. Лише цього тижня два кораблі перетнули Керченську протоку. З 2014 року вони були першими кораблями. Але ці кораблі не перетнули протоку без проблем, адже їх ескортували бойові судна берегової охорони РФ. Ми закликаємо забезпечити безперешкодний прохід Керченською протокою", - заявив представник США.

Він також підкреслив, що США підтримують право України на вільне мореплавство згідно з українським та міжнародним правом.

"Передача суден - ще один приклад американських зусиль у допомозі Україні. Ми підтримуємо Україну, надаючи обладнання для забезпечення критичних потреб України. Сьогоднішня передача кораблів показує, що США допомагають Україні відбудовувати Військово-морський флот", - додав він.

Нагадаємо, Петро Порошенко вважає Сполучені Штати лідером у практичній підтримці Збройних сил України.