ua en ru

Ситуацією в державах "Східного партнерства" цікавиться весь Євросоюз, - Хан

Ситуацією в державах "Східного партнерства" цікавиться весь Євросоюз, - Хан Фото: Йоханнес Хан (kmu.gov.ua)

Саміт "Східного партнерства" відбудеться восени у Брюсселі

Ситуацією в державах "Східного партнерства" (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Україна) цікавиться весь Євросоюз. Про це заявив комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан, повідомляє "Радіо Свобода".

Так, Хан заявив, що проведення наступного саміту "Східного партнерства" восени у Брюсселі є доказом того, що відносини з сусідами на східних кордонах співдружності важливі для всього ЄС.

"Саміт "Східного партнерства" відбудеться у листопаді вперше у Брюсселі. Це не означає, що тепер ми не так зацікавлені у цій ініціативі, як колись. Навпаки, той факт, що саміт відбудеться у Брюсселі, - це підтвердження того, що не лише східні європейські держави-члени ЄС дуже залучені до тих подій, що відбуваються на сході, але й всім 28 державам-членам цікаві ситуація та розвиток подій в державах "Східного партнерства", - заявив він.

Він також зазначив, що наразі йде підготовка пакету 20 дуже конкретних досягнень на період до 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Хан на зустрічі з президентом України Петром Порошенком підтвердив незмінність політики ЄС щодо санкцій проти Росії.