ua en ru

До системи ProZorro за рік приєдналися понад 18 тис. нових держзамовників, - МЕРТ

До системи ProZorro за рік приєдналися понад 18 тис. нових держзамовників, - МЕРТ Фото: Prozorro (twitter.com-RayonKamin)

Кількість процедур на ProZorro зросла на 550% з серпня 2016 року

До електронної системи за рік приєдналося понад 18 тис. нових державних замовників (органів влади, державних чи комунальних підприємств). Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

"Аналітики ProZorro підрахували, що за рік роботи кількість проведених процедур зросла на 550% до 991,5 тисячі процедур. До електронної системи за рік приєдналося понад 18 тис. нових держзамовників", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, на 384% зросла кількість учасників (підприємств або фізичних осіб-підприємців, які взяли участь хоча б в одному тендері), а сума оголошених торгів збільшилася майже в 10 разів за 75 млрд гривень до 725 млрд гривень.

Так, що в ProZorro очікують цілий ряд законодавчих змін, які зможуть додати необхідний для функціонал системи. Зокрема, обговорюється питання розвитку сервісів для контролюючих органів.

Зазначимо, що з 1 серпня 2016 всі тендери перевищують порогові значення (від 200 тис. для товарів і послуг та від 1,5 млн гривень - для робіт), повинні проводитися через ProZorro. Державний замовник (орган, державне чи комунальне підприємство) повинен завантажувати в ProZorro тендерну документацію, оголошуючи таким чином закупівлю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сума успішних аукціонів з продажу активів неплатоспроможних банків і держмайна через систему ProZorro.Продажі перевищила 2 млрд гривень.