ua en ru

До системи електронних закупівель приєдналося 21 держустанова, - Шимків

До системи електронних закупівель приєдналося 21 держустанова, - Шимків Фото: Дмитро Шимків

За рахунок системи електронних закупівель зекономлено 36 млн грн

До системи допороговых електронних закупівель приєдналося 21 державну установу. Про це сьогодні під час брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ заявив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній момент 21 державну установу вже почало активно використовувати систему допороговых електронних закупівель. На сьогоднішній день у системі електронних закупівель у нас 194 мільйони гривень, 356 відкритих позицій. Вже на сьогоднішній момент ми маємо економії 36 мільйонів гривень - це 18,6% від запланованої ціни закупівель",- заявив Шимків.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ - єдине відомство, яке досі не приєдналася до цієї системи. "З минулого рішення на засіданні Національної ради реформ приєдналися практично всі міністерства, крім одного - а це МВС. Під час Національної ради реформ Ека Згуладзе підтвердила, що МВС приєднається до системи допороговых електронних закупівель",- зазначив заступник глави АПУ.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має намір подати у Верховну Раду законопроект про електронні закупівлі.