ua en ru

Сирійський уряд та опозиція звинувачують одне одного у застосуванні газу в Алеппо

Сирійський уряд та опозиція звинувачують одне одного у застосуванні газу в Алеппо Фото: у Алеппо підозрюють застосування отруйного газу

Повстанці заявили, що урядові війська атакували один із підконтрольних їм районів хлорним газом

Сирійські урядові війська та сили опозиції звинуватили одні одних у здійсненні газових атак у Алеппо. Про це повідомляє DW.

Так, сирійські державні медіа в неділю, 30 жовтня, повідомили про газові атаки, нібито здійснені повстанцями, зокрема державна інформагенція Sana поширила інформацію, що повстанці обстрілювали один із районів Алеппо, підконтрольний урядовим військам, патронами, які містили "отруйний газ".

Крім того, керівник університетського шпиталю в Алеппо Ібрагім Хадід розповів державному сирійському телеканалу про 36 людей "включно із цивільними та військовими, які постраждали внаслідок вдихання токсичного хлорного газу, випущеного терористами".

Наближений до опозиції Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини підтвердив дані про випадки смертей унаслідок задухи серед бійців урядових військ у двох районах на лінії зіткнення в Алеппо, проте у центрі не підтвердили, що причиною цих випадків був хлорний газ.

Представник однієї з опозиційних груп в Алеппо відкинув звинувачення у застосуванні повстанцями хімічної зброї.

В свою чергу, повстанці заявили, що урядові війська атакували один із підконтрольних їм районів хлорним газом, та виклали в інтернет відео, що нібито підтверджує їхню версію.

Нагадаємо, у результаті наступу повстанців на позиції сирійських урядових військ на заході Алеппо в період із 29 по 30 жовтня загинуло щонайменше 38 мирних жителів, в тому числі 14 дітей і 5 жінок.