ua en ru

Сирійські повстанці заявили про вбивство 6 російських офіцерів у Сирії

Сирійські повстанці заявили про вбивство 6 російських офіцерів у Сирії Фото: російські військові у Сирії

Міноборони Росії спростувало ці заяви

Угруповання "Файлака аш-Шам" заявило про вбивство шести російських офіцерів, а також кількох іранських і сирійських військових у провінції Хама в Сирії. Про це повідомила група моніторингу SITE intelligence group, яка відслідковує активність ісламістів.

За даними представників угруповання, вони "стежили і спостерігали" за вбитими військовими протягом більш ніж трьох місяців.

Раніше повідомлення про загибель шести російських військовослужбовців з'явилося в Twitter самого угруповання.

Водночас Міноборони РФ назвало такими, що не відповідають дійсності дані про вбивство шести російських офіцерів у сирійській провінції Хама.

"Усі російські військовослужбовці, які перебувають у Сирії, живі, здорові і на заздрість провокаторам виконують і будуть виконувати завдання за призначенням", - повідомили у відомстві.

У Міноборони РФ також підкреслили, що "повідомлення в зарубіжних соціальних мережах про нібито загибель російських військовослужбовців не мають під собою жодних підстав і є навмисним інформаційним вкиданням".

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін підписав закон про ратифікацію угоди з Сирією про безстрокове розміщення російської авіації в цій країні.