ua en ru

Сирійські повстанці обміняють 48 іранських бранців на 2 тис. своїх соратників

Сирійські повстанці мають намір відпустити 48 іранських полонених в обмін на звільнення владою Сирії 2 тис. 130 ув'язнених, обвинувачених у зв'язках з повстанцями. Про це повідомили представники турецького гуманітарного агентства IHH.

"Більшість ув'язнених, які будуть обміняні на іранських полонених, є громадянами Сирії, серед них є також кілька громадян Туреччини та деяких інших держав", - пояснили в IHH.

Домовленість була досягнута за посередництва представників Туреччини і Катару. Тим часом уряд Сирії поки офіційно цю інформацію не підтверджує.

Громадяни Ірану були захоплені в полон повстанським угрупуванням "Аль-Бара" в серпні минулого року. За словами повстанців, йдеться про полонених бійців Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), яких Тегеран направив до Сирії для надання допомоги силам Асада в боротьбі з представниками опозиції.

У свою чергу офіційний Тегеран стверджує, що захоплені "Аль-Бара" іранці є шиїтськими паломниками, які прибули до Сирії для відвідування мусульманських святинь.

Читайте також: Іран підтримав план мирного врегулювання конфлікту в Сирії, запропонований Асадом