ua en ru

Сирійські хакери сьогодні атакували сайти провідних світових ЗМІ, а також ряду компаній

Сирійські хакери сьогодні атакували сайти провідних світових ЗМІ, а також ряду компаній
Сирійська електронна армія (СЕА) сьогодні атакували сайти провідних світових ЗМІ.

Сирійська електронна армія (СЕА) сьогодні атакували сайти провідних світових ЗМІ, пише The Guardian.

Зокрема, від дій хакерів також постраждали сайти британських газет Independent та Daily Telegraph, американської The New York Times, а також Evening Standard, The Chicago Tribune, The Guardian і La Repubblica.

Крім того, постраждали сайти телекомпаній CNBC і CBC, журналів ОК! і Forbe, Національної хокейної ліги, компаній Dell, Microsoft і Ferrari і міжнародної організації ЮНІСЕФ. Відомості про зламаних сайтах продовжують надходити.

Зламані сайти або не відкривалися, або на них вискакувало вікно з інформацією про те, що акція проведена СЕА.

Імовірно хакери використовували вразливість в мережах доставки і дистрибуції контенту (CDN), щоб отримати доступ до сайтів. В газеті Independent заявили, що злом був здійснений через мережу Gigya CDN, в результаті частина читачів перенаправляли на сайт хакерів або показували їм повідомлення використовуючи запис DNS. У Daily Telegraph заявили, що до частини сайту газети був отриманий доступ третьою стороною, але інформація про користувачів не була скомпрометована.

Колишній агент ФБР, а нині керуючий директор по боротьбі з кіберзлочинністю компанії Kroll Ернест Гільберта CNBC заявив, що атака СЕА є піар-ходом, покликаним продемонструвати її можливості. Він підтвердив, що в основному мова йшла про перенаправлення трафіку на сайт, створений хакерами, де вони демонстрували свою символіку.

Сирійська електронна армія, як вважається, складається з прихильників Президента Сирії Башара Асада. Вона неодноразово атакувала західні ЗМІ після початку громадянської війни в цій країні в 2011 р. На їх рахунку також зломи акаунтів у Twitter і Skype. Як правило дії хакерів цього угруповання носять пропагандистський характер і не завдають істотної шкоди.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явився шпигунський вірус Regin проти російських телекомунікацій.