ua en ru

Сирійська опозиція не вірить у можливість перехідного періоду при Асаді

Сирійська опозиція не вірить у можливість перехідного періоду при Асаді Фото: сирійська опозиція виключає можливість мирного врегулювання при режимі Асада

Раніше міністр закордонних справ Сирії заявив, що перебування Асада при владі не буде обговорюватися у Женеві

Перехідний період у Сирії може розпочатися лише після того, як піде президент Башар Асад. Про це в суботу, 12 березня, заявив делегат вищого комітету з переговорів сирійської опозиції Мохаммад Аллуш, передає Reuters.

"Ми вважаємо, що перехідний період почнеться після падіння режиму Асада або його смерті. Немає жодної можливості почати цей період при нинішньому режимі", - сказав Аллуш журналістам у Женеві, де в понеділок, 14 березня, має розпочатися черговий раунд мирних переговорів.

Він також розкритикував заяву, зроблену раніше міністром закордонних справ Сирії Валідом Муаллемом про те, що перебування Асада при владі не буде обговорюватися на переговорах.

Нагадаємо, в суботу, 12 березня, міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем заявив, що на переговорах в Женеві 14 березня 2016 року не буде обговорюватися проведення парламентських і президентських виборів у країні.