ua en ru

Сирійська авіація атакувала позиції повстанців на північному заході країни

Реактивна авіація сирійської армії атакувала позиції повстанців у м. Маарет аль-Нуман, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини.

За даними правозахисників, ВПС Сирії двічі завдали масованих ударів по позиціях повстанців у районі м. Маарет аль-Нуман у провінції Ідліб. Також повідомляється, що відразу після авіаударів почався запеклий сухопутний бій. Кількість жертв поки невідома.

Маарет аль-Нуман вважається стратегічним пунктом, оскільки він розташований на шосе між двома найбільшими містами Сирії - Дамаском і Алеппо.

Рівно рік тому, в жовтні 2012 р., за цю місцевість вже велися важкі бої між урядовими військами і опозицією. Того разу ВПС Сирії також нанесли авіаудар по місту, в результаті чого, за деякими даними, загинули близько 40 осіб.

Зазначимо, збройне протистояння в Сирії між прихильниками і супротивниками Президента Асада почалося навесні 2011 р. З тих пір, за даними Організації Об'єднаних Націй, в ньому загинули понад 100 тис. осіб. Країну покинули кілька мільйонів чоловік.

При цьому Президент Сирії Башар Асад заявляє, що не буде вести переговори з опозицією, поки та не складе зброю.