ua en ru

Сирія заявила про застосування ИГИЛ хімзброї проти армії Асада

Сирія заявила про застосування ИГИЛ хімзброї проти армії Асада Фото: ИГИЛ використовувала хімічну зброю проти сирійської армії

Бойовики застосували ракети з іпритом при обстрілі військової бази

Новини у світі та Україні сколихнула інформація про те, що бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ИГИЛ) завдали ракетного удару з застосуванням іприту по військовій базі урядової армії в провінції Дейр-ез-Зор Сирії, передає сирійський телеканал Al-Ikhbariyah.

Повідомляється, що інцидент стався під час обстрілу військової бази армії президента Сирії Башара Асада. Бойовики використовували ракети з гірчичним газом (іприт). За даними телеканал Sky News Arabia, сирійська влада звинуватила в обстрілі "Ісламська держава".

У Сирії бойовики використовували іпритФото: У Сирії терористи использвали хімічна зброя

Так само, агентство Associated Press в новинах про Сирії повідомляє, що спецназом США недалеко від міста Таль-Афар Сулеймана Дауда аль-Афари був захоплений головний розробник хімічної зброї для ИГИЛ. Новини Сирії повідомляють, що розробник був главою спеціального підрозділу ИГИЛ, що спеціалізується на хімічну зброю ще при Садаме Хусейна.


Нагадаємо, раніше сирійська армія зайняла місто Аль-Карьятайн, який контролювали терористи ИГИЛ.