ua en ru

Сирія зацікавлена у придбанні української збройної техніки, але Україна не готова вести предметні переговори з цього приводу

Сирія зацікавлена у придбанні української збройної техніки, але Україна не готова вести предметні переговори з цього приводу. Про це на брифінгу заявили міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллім та міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Сьогодні частина Сирії перебуває під ізраїльською окупацією. Якщо і йде мова про закупівлю зброї, то мова йде про самозахист і захист окупованих територій. Як відомо США постачають велику кількість зброї самих сучасних зразків до Ізраїлю і США надають підримку Ізраїлю, який продовжує окуповувати наші території. Тому цілком природно, що Сирія шукає ринки зброї, щоб захищати власну територію», - сказав він.

У свою чергу, К.Грищенко додав, що у ході переговорів з сирійською стороною питання постачання української зброї «предметно ми не обговорювали, а обговорювали загалом ситуацію на Близькому Сході і повернення переговорного процесу в конструктивне русло». «Це була одна з основних тем наших переговорів», - сказав він.