ua en ru

Сирія висунула умови своєї участі в очолюваній США коаліції для боротьби проти ІДІЛ

Сирія висунула умови своєї участі в очолюваній США коаліції для боротьби проти ІДІЛ Фото: армія Башара Асада

Сирія співпрацюватиме з США за умови поглиблення співпраці

Уряд Башара Асада співпрацюватиме з міжнародною коаліцією, яку очолюють Сполучені Штати Америки, у боротьбі з "Ісламською державою" (ІДІЛ) за умови поглиблення співпраці США та Сирії. Про це заявив у понеділок, 28 березня, представник Дамаска на мирних перемовинах щодо Сирії в Женеві Башар Джаафарі в інтерв'ю ліванському телеканалу "Аль-Маядін".

"Міжнародна коаліція не досягла у Сирії великих успіхів, тому що не співпрацювала з режимом. Російській Федерації вдалося більше, оскільки вона співпрацювала з нами", - заявив Джаафарі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що війська президента Сирії Башара Асада продовжили наступ на позиції бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) після звільнення Пальміри.

Урядові війська Сирії почали наступ на місто Ель-Карьятейн, підконтрольне бойовикам "Ісламської держави". Бойові дії ведуться біля утримуваних ІДІЛ міст на північний схід і південний захід від Пальміри, армія Асада має намір використовувати Пальміру в якості стартового майданчика, щоб розширити операцію проти бойовиків.