ua en ru

Сирія поскаржилася в ООН на Туреччину через регулярне порушення кордонів

Сирія поскаржилася в ООН на Туреччину через регулярне порушення кордонів Фото: міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем

Послання були спрямовані генсекові ООН і голові Ради безпеки організації

МЗС Сирії направив в ООН послання "про безперервну агресії і порушення режимом Туреччини кордонів САР". Про це повідомляється в заяві МЗС Сирії, передає агентство Sana.

Послання були спрямовані генсекові ООН і голові Ради безпеки організації, в яких говориться, що дії Туреччини суперечать всім нормам міжнародного права і статуту ООН.

"протягом п'яти років турецький режим здійснює агресивні акції проти Сирії і підтримує бандформування, сприяючи проникненню на її територію найманців з різних країн світу", - заявили в МЗС.

В сирійському МЗС зажадали від Туреччини "негайного припинення агресивних дій проти суверенітету країни і безпеки сирійського народу".

Нагадаємо, 18 січня, під час вибуху у дворі навчального закладу загинула одна співробітниця в провінції Кіліс (Туреччина), крім того, троє людей отримали поранення.

Пізніше турецькі військові завдали удару по території Сирії, звідки був д був випущений снаряд з систем залпового вогню по позиціях.