ua en ru

Сирія перехопила понад 70 крилатих ракет США і союзників, - Генштаб РФ

Сирія перехопила понад 70 крилатих ракет США і союзників, - Генштаб РФ Фото: ракети ППО (sana.sy)

Всього були застосовані 103 крилаті ракети

Сирійська протиповітряна оборона (ППО) перехопила 71 крилату ракету зі 103, які випустили Сполучені Штати, Велика Британія і Франція. Про це йдеться в заяві Генштабу Росії, передають російські ЗМІ.

"За наявною інформацією, всього були застосовані 103 крилаті ракети... Сирійськими засобами протиповітряної оборони, основу яких складають комплекси ППО радянського виробництва, успішно відображені удари авіаційних і морських засобів ураження", - повідомив начальникн Головного оперативного управління Генштабу Сергій Рудский.

Нагадаємо, США завдали ракетного удару по Сирії у суботу, 14 квітня. В операції брали участь також Велика Британія і Франція. Сполучені Штати, а також їхні союзники випустили по Сирії понад 100 крилатих ракет і ракет класу "повітря - земля". Ракети вдарили по військових і цивільних об'єктах. Ракетний удар США в Сирії пошкодив дослідний центр і військові бази поблизу Дамаска.

Щонайменше троє мирних жителів постраждали в результаті попадання ракети США і їх союзників по складу військової армії неподалік від Хомса.