ua en ru

У Сирії склали зброю близько 3 тис. бойовиків

У Сирії склали зброю близько 3 тис. бойовиків Фото: у Сирії до режиму припинення вогню приєдналися ще 3 тис. бойовиків

Разом зі своїми сім'ями на 52 автобусах бойовики виїхали з міста Хан-еш-Шейх

Протягом минулої доби близько 3 тис. бойовиків в Сирії приєдналися до режиму припинення вогню і добровільно здали зброю. Про це повідомляє "Інтерфакс", посилаючись на російський Центр по примиренню ворогуючих сторін в Сирії.

Разом зі своїми сім'ями на 52 автобусах бойовики виїхали з міста Хан-еш-Шейх у передмісті Дамаска в провінцію Ідліб.

"Після довгих і болісних переговорів було досягнуто угоду про приєднання бойовиків до режиму припинення бойових дій. Переговори проходили дуже напружено, знадобилося багато і моральних зусиль", - цитує агентство представника Центру полковника Олексія Лещенка.

Також терористи здали понад 500 одиниць стрілецької зброї, снайперські гвинтівки, десятки 120-міліметрових мінометів.

Жителі Хан-еш-Шейха повертаються відновити місто

Бойовики залишили в місті Хан-еш-Шейх зруйнованими практично всі будівлі. Пересуватися у звільненому передмісті ще небезпечно - на кожному кроці сапери знаходять боєприпаси. Часто їх доводиться підривати прямо на місці. Тут же збереглися цеху по виробництву зброї, а поруч з ними - склади, які використовували бойовики, повідомили у Центрі по примиренню.

Тим не менш, йдеться в повідомленні, люди, що покинули місто 4 роки тому, повертаються додому. Вони ремонтують будинки і разом з урядовими військами відновлюють інфраструктуру міста.

Нагадаємо, Столтенберг закликав режим Асада і Росію припинити насильство в Сирії.