ua en ru

У Сирії на складах бойовиків "Джебхат ан-Нусра" в Ідлібі виявлено хімічну зброю

У Сирії на складах бойовиків "Джебхат ан-Нусра" в Ідлібі виявлено хімічну зброю Фото: дитина, яка постраждала від авіаударів по сирійських містах (YouTube screenshot)

Отруйні речовини були знайдені на складах у населених пунктах Маарет-Місрін і Газл

У Сирії на складах терористичної організації "Джебхат ан-Нусра" в провінції Ідліб виявлено хімічну зброю. Про це з посиланням на місцеві джерела повідомляє агентство SANA.

За даними джерела, отруйні речовини були знайдені на складах у населених пунктах Маарет-Місрін і Газл. Співрозмовник агентства уточнив, що там терористи виробляли начинені хімікатами кустарні ракети з дальністю польоту до 15 км.

Як заявляли раніше в Міноборони Росії, Держдеп США побічно визнав застосування бойовиками "Джебхат ан-Нусра" хімічної зброї. Зокрема йшлося про бойовиків пов'язаного з "Джебхат ан-Нусра" угруповання "Хайят Тахрір аш-Шам".

Як відомо, в провінції Ідліб 4 квітня 2017 року сталася хімічна атака в населеному пункті Хан-Шейхун. Жертвами атаки стали від 72 до 100 людей. США вважають, що за атакою стоять Військово-повітряні сили урядової армії Сирії, які військово підтримує влада Росії.

Нагадаємо, раніше Великобританія звинуватила РФ у підриві зусиль із розслідування хімічної атаки в Сирії.