ua en ru

У Сирії урядові війська відвоювали раніше захоплений ІДІЛ госпіталь

У Сирії урядові війська відвоювали раніше захоплений ІДІЛ госпіталь Фото: у Сирії урядові війська відвоювали раніше захоплений ІДІЛ госпіталь

Під час штурму загинуло щонайменше 35 сирійських військових

Сирійські урядові війська відвоювали госпіталь в Дейр аль-Зор, раніше в суботу, 14 травня, захоплений бойовиками терористичної угруповання "Ісламська держава" (ИГИЛ). Про це повідомили сирійські ЗМІ, передає Reuters.

Британська Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила, що при штурмі бойовиків загинуло щонайменше 35 сирійських військових і взято в полон кілька осіб з медичного персоналу госпіталю.


В результаті бойових дій біля лікарні також загинули щонайменше 24 бойовики ІДІЛ.

Раніше бойовики ІДІЛ заявили, що штурмували підконтрольний урядовим силам госпіталь і взяли під контроль КПП, пожежне депо і університет.

Крім того, повідомлялося, що терористи захопили територію, на якій знаходяться нафтові родовища Аль-Тайям, що розташовані у безпосередній близькості до військового аеродрому на південній околиці Дейр аль-Зор.

Як відомо, бойовики ІДІЛ контролюють більшу частину провінції Дейр аль-Зор, а з березня минулого року тримають в облозі одноіменне місто, який зараз контролюють сили Башара Асада.

Нагадаємо, кілька смертників атакували урядовий комплекс за межами столиці Іраку, загинули щонайменше п'ятеро солдатів.