ua en ru

У Сирії урядова армія прорвала блокаду військової бази біля Дамаска

У Сирії урядова армія прорвала блокаду військової бази біля Дамаска Фото: війна в Сирії (rfsmediaoffice.com)

Урядові війська отримали підтримку з боку російської авіації

Сирійська армія в неділю, 7 січня, прорвала облогове кільце біля однієї з військових баз на схід від Дамаска. Про це повідомляє DW.

За інформацією правозахисників з Сирійського наглядової пункту з прав людини, під час боїв проти повстанців поруч з містом Харасті урядові війська отримали підтримку з боку російської авіації. При прориві блокади були звільнені не менше 200 солдатів оточених.

Як відзначає видання, в листопаді 2017 року повстанці, більшість яких становлять члени ісламістського угруповання "Ахрар аш-Шам", почали наступ на військову базу, неодноразово використану сирійської армією для нападів на оточений нею регіон, в якому проживають близько 300 тисяч чоловік. На рубежі 2017-2018 років повстанцям вдалося відвоювати ряд територій.

Нагадаємо, в сирійському місті Ідліб, що перебуває під контролем повстанців, у неділю, 7 січня, сталася серія вибухів. В результаті загинули щонайменше 30 осіб. У центрі міста в районі, де розташовувалися припарковані транспортні засоби, сталося чотири вибухи. Також постраждали близько 70 осіб.