ua en ru

У Сирії в обложеній військами Асада Мадайї 16 осіб померли від голоду

У Сирії в обложеній військами Асада Мадайї 16 осіб померли від голоду Фото: війна у Сирії

З початку січня поставки продуктів і медикаментів у місто неможливі

У сирійському місті Мадайа, який блокують урядові війська Башара Асада, за останні кілька днів померли 16 людей. Про це йдеться в заяві міжнародної неурядової організації "Лікарі без кордонів".

Крім того, ще щонайменше 320 осіб потерпають від недоїдання, стан 33 з них - критичний.

На початку січня вдалося доставити в Мадайю гуманітарний вантаж, з тих пір поставки продуктів і медикаментів у місто неможливі.

Спроби "Лікарів без кордонів" домовитися з армійськими представниками Сирії про евакуацію цивільного населення не мали результату.

"Це абсолютно неприйнятно, що люди продовжують вмирати від голоду, і що люди в критичному стані залишаються в місті, коли вони повинні були бути евакуйовані тиждень тому", - сказав операційний директор організації Бріс де ла Вінь.

За даними "Лікарів без кордонів", проблеми з постачаннями продовольства зафіксовані і в інших містах Сирії, наприклад, в Моадамії, розташованій в зоні проведення військами Асада операції проти сил опозиції.

Людям доводиться їсти листя, собак і кішок.

Нагадаємо, ООН заявляє, що близько 200 тис. сирійців відчувають гостру нестачу продовольства в місті Дейр-ез-Зор на сході Сирії, яке вже кілька місяців пребуває в осаді бойовиків угруповання "Ісламська держава".