ua en ru

У Сирії почалися бої між турецькою армією та ісламістами

У Сирії почалися бої між турецькою армією та ісламістами Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Зокрема повідомляється про початок "серйозної" операції в провінції Ідліб

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про початок "серйозної" операції в провінції Ідліб на північному заході Сирії. Метою операції є знищення ісламістського угруповання "Фатах аш-Шам", раніше тісно пов'язаного з "Аль-Каїдою", та їхніх союзників, які входять до союзу "Тахрір аш-Шам", передає DW.

"Вільна сирійська армія" проводить операцію в Ідлібі просто зараз", - зазначив Ердоган, говорячи про поміркованих сирійських повстанців, які користуються підтримкою Туреччини.

Водночас спостерігачі Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини повідомили, що на кордоні між Туреччиною і Сирією турецькі солдати прибрали частину огорожі, щоб пропустити військову техніку. Перші бої за участю турецьких військ розгорілися у невеликому прикордонному селі.

Окрім того, за інформацією спостерігачів, подальший наступ "Вільної сирійської армії" здійснюватиметься за підтримки російської авіації.

Як відомо, Туреччина, Іран і Росія на переговорах у казахській столиці Астані минулого місяця домовилися про утворення "зони деескалації" в Ідлібі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійські урядові війська увійшли в місто Аль-Маядін, який є останнім оплотом терористичної організації "Ісламська держава" в країні.