ua en ru

У Сирії ліквідували бойовиків ИГИЛ, які готували замах на Єлизавету II

У Сирії ліквідували бойовиків ИГИЛ, які готували замах на Єлизавету II Фото: Єлизавета II

Спецслужби Великобританії запобігли вбивство Королеви терористами ІГ

У Сирії британські спецслужби ліквідували бойовиків "Ісламського держави Іраку і Леванту" (ІГІЛ), які готували замах на королеву Великобританії Єлизавету II. Про це повідомив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, передає британське видання The Telegraph.

Бойовики ІГІЛ, які були громадянами Великобританії, були вбиті минулого місяця британським безпілотником. За словами Кемерона, Збройні сили Великобританії вперше направили цілеспрямований напад проти одного зі своїх громадян, коли країна не перебуває у стані війни.

Прем'єр-міністр заявив, що це знаменує новий етап військових дій Великобританії в Сирії, він дав зрозуміти, що британські солдати готові виконувати більше ударів в Сирії, Іраку та Лівії проти конкретних цілей.

Повідомляється, що Кемерон віддав наказ на знищення бойовиків ІГІЛ без схвалення парламенту. Однак він підкреслив, що це не було потрібно, оскільки це було актом "самозахисту".

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, британські джихадисти під керівництвом бойовиків "Ісламського держави" (ІГІЛ) планували замах на королеву Великобританії Єлизавету II під час святкування 70-ї річниці перемоги над Японією. У заходах в Лондоні, крім Королеви, також брали участь принц Чарльз та інші високопоставлені члени королівської сім'ї.