ua en ru

У Сирії в серпні загинули майже 400 цивільних, - правозахисники

У Сирії в серпні загинули майже 400 цивільних, - правозахисники Фото: Сирія (who.int)

275 осіб стали жертвами сил режиму Башара Асада та російських військових

У Сирії в серпні 2018 року був убитий 391 мирний житель, у тому числі 66 дітей і 37 жінок. Про це йдеться в звіті правозахисної організації "Сирійська мережа з прав людини.

Правозахисники створили базу жертв конфлікту в Сирії, в яку внесли таку інформацію, як стать, вік, спосіб вбивства, сторона, яка їх убила, і тип використовуваної зброї.

За даними правозахисної мережі, 275 осіб стали жертвами сил режиму Башара Асада та російських військових, 194 - жертви тортур, у результаті повітряних ударів ВКС Росії загинули 36 цивільних, у тому числі 20 дітей і сім жінок.

У результаті атак бойовиків ІДІЛЛ, за даними організації, загинули 12 мирних громадян, у тому числі жінка і п'ять дітей.

Від рук курдів загинули 15 осіб, у тому числі три дитини і три жінки, від рук невідомих - 88 осіб, у тому числі 25 дітей і 17 жінок.

У січні-серпні 2018 року в Сирії загинуло 6036 мирних жителів, сирійсько-російські сили відповідальні за вбивство 4419 з них.

Згідно з доповіддю, в серпнікількість смертей серед цивільного населення помітно скоротилося.

Нагадаємо, американська військова розвідка склала попередній перелік об'єктів у Сирії, в яких може зберігатися хімічна зброя і які можуть вразити, якщо президент Дональд Трамп віддасть відповідний наказ.