ua en ru

Синоптики попереджають про туман на автодорогах України 2 лютого

Синоптики попереджають про туман на автодорогах України 2 лютого Фото: синоптики попереджають про туман на автодорогах України

Видимість на дорогах становитиме 200-500 м

За інформацією Гідрометцентру, вночі та вранці 2 лютого 2016 року в центральній, південній та східній частинах України місцями туман, видимість 200-500 м. На дорогах країни подекуди ожеледиця. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

Як зазначається, синоптики попереджають про небезпеку сходження лавин на високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей.

"Правоохоронці радять водіям бути особливо уважними та обережними, під час руху неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху. Під час поїздок в умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що водіям варто відмовитися від ризикованих маневрувань, які при таких погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій.

"Якщо виникає необхідність зупинитися - знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов'язково включайте аварійну світлову сигналізацію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що по Україні оголошено штормове попередження на 2 лютого.