ua en ru

Синоптики попереджають про сильний вітер по Україні та лавинну небезпеку в Карпатах 6 січня

Синоптики попереджають про сильний вітер по Україні та лавинну небезпеку в Карпатах 6 січня Фото: в Україні очікуються снігопади

На дорогах України очікується ожеледиця

Синоптики попереджають про сильні пориви вітру по Україні та лавинну небезпеку в Карпатах сьогодні, 6 січня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За прогнозами Укргідрометцентру, 6 січня у зв'язку з сильними снігопадами та хуртовинами, у горах Львівської області та у високогір’ї Iвано-Франкiвської, Закарпатської областей значний (III) рiвень лавинної небезпеки. В гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги", - йдеться у повідомленні.

Крім того, сьогодні вдень в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській областях сильні снігопади і хуртовини, снігові замети; у східних, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь.

Загалом, в Україні, крім західних областей, очікуються пориви вітру 15-20 м/с, в Одеській та Миколаївській областях місцями 25 м/с; на дорогах України очікується ожеледиця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики прогнозують сильні снігопади в Україні 6-8 січня.