ua en ru

Синоптики попереджають про сильне похолодання в Україні

Синоптики попереджають про сильне похолодання в Україні Фото: в Україні очікується похолодання (Pixabey)

В Україні очікується до 25 градусів морозу

Синоптики попереджають про сильне похолодання в Україні 24-27 лютого 2018 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, причиною похолодання в України синоптики називають вторгнення холодного арктичного повітря з півночі Європи.

"В Україні очікується зниження нічної (мінімальної) температури: 24 лютого до 10-16 градусів морозу, у Чернігівській, Сумській та Харківській областях до 16-21 градусів морозу; на півдні країни та Закарпатті до 3-9 градусів морозу; 24 лютого у Київській області до 10-16 градусів морозу (у Києві до 11-13 градусів морозу)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зниження температури повітря продовжуватиметься і 25 лютого. Зокрема, до 17-22 градусів морозу очікується у Житомирській, Київській, Чернігівській, Полтавській, Сумській то Харківській областях; у південній частині та на Закарпатті до 8-13 градусів морозу.

Як повідомляється, у Київській області 25-27 лютого очікується до 17-22 градусів морозу (у Києві 16-19 градусів морозу), місцями по області може бути до 24 градусів морозу.

"26-27 лютого температура вночі 14-20 градусів морозу, у Волинській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Житомирській, Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях місцями до 25 градусів морозу; у південній частині температура суттєво не зміниться", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за прогнозами в кінці лютого в усьому світі буде спостерігатися значне похолодання.