ua en ru

Синоптики попереджають про сильне похолодання в Україні

Синоптики попереджають про сильне похолодання в Україні Фото: мороз (Pixabey)

Очікується випадіння снігу товщиною до 10 см

В Укргідрометцентрі заявили про високу ймовірність сильного похолодання з 25 січня. Про це сьогодні в ході засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру України Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Починаючи з 25 січня дуже висока ймовірність (бо ми ще будемо оцінювати) сильного похолодання в Україні зі зниженням температури до 14-19 градусів, а 27-28 січня - до 20-25 градусів морозу", - сказав він.

Кульбіда додав, що це поки тільки прогноз.

"18 січня ми чекаємо проходження через центральну частину України, крім сходу та заходу, досить активних циклонів, які приведуть до сильного випадання снігу, місцями дуже сильного, налипання мокрого снігу, посилення швидкості вітру, хуртовини. Очікуємо, що приріст сніжного покриву побільшає ще на 10-20 см в більшості областей України", - зазначив Кульбіда.

Також, за його словами, 15-17 січня, спочатку на Лівобережжі, а потім і на решті території України очікується випадіння снігу товщиною до 10 см.

21-22 січня, за його словами, через переміщення з Балканського півострова глибокого і активного циклону, передбачається ускладнення погодних умов.

Крім того, за інформацією Кульбіди, в найближчі дні температура по Україні в середньому знизиться в нічні години до 4-9 градусів морозу, на північному сході до 10-14 морозу.

Нагадаємо, в США через сильні морози загинули 26 осіб.