ua en ru

Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні

Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні Фото: на заході очікуються дощі з мокрим снігом

На заході України очікуються сильні дощі з мокрим снігом

Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні 4-6 жовтня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Facebook.

"За даними Гідрометцентру, 4-5 жовтня очікується різка зміна погодних умов: в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Волинській, Рівненській областях сильні дощі, 5 жовтня подекуди з мокрим снігом, в Карпатському регіоні дуже сильний дощ з переходом 5 жовтня в мокрий сніг, в горах з утворенням снігового покриву; пориви вітру 15-20 м/с, в горах 25 м/с. 5 жовтня в Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській областях місцями сильні дощі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що 5-6 жовтня в Україні, крім Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, очікується зниження температури: вночі до 4-10, вдень до 12-17, у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Волинській, Рівненській областях вночі до 1-6 тепла, вдень до 5-10, в Карпатах вночі та вдень від 2 градусів морозу до 4 градусів тепла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні очікується погіршення погодних умов у західних і частині північних областей, а також у Карпатському регіоні.