ua en ru

Синоптики попереджають про пожежну небезпеку в Україні

Синоптики попереджають про пожежну небезпеку в Україні Ілюстративне фото (oda.odessa.gov.ua)

У більшості областей України оголошено пожежну небезпеку 5 класу

Синоптики оголосили надзвичайну пожежну небезпеку на більшості території України на 1-2 серпня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

За прогнозом Укргідрометцетру, 1-2 серпня у південних, східних, більшості районів центральних та Івано-Франківської областей надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 1 серпня погода буде дощовою в західних областях, майже у всіх регіонах очікується мінлива хмарність, температура до +29 градусів.

За прогнозом синоптиків, у Волинській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській областях очікуються дощі з грозами, температура вдень від +23 до +28, вночі від +11 до +18. Також дощі з грозами можливі в Одеській області. У Сумській та Чернігівській областях не пройдуть сильні дощі. На решті території без осадкою, синоптики прогнозують мінливу хмарність. У центральних областях чекає вдень до +25, вночі до +13. У східних областях вдень +21-23, вночі до +13. У південних областях очікується від +24 до 29 вдень, вночі до +20. У північних регіонах від +17 до +23 вдень, вночі до +13.

Як повідомляло РБК-Україна, 1 серпня Закарпаття, Прикарпаття та Одеську область очікують короткочасні дощі, подекуди грози, а у Карпатах вночі місцями значні дощі. На решті території України очікується погода без істотних опадів, лише вдень на півночі Лівобережжя в окремих районах невеликий дощ.