ua en ru

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України Фото: підйом рівня води в річках (if.dsns.gov.ua)

Можливе затоплення окремих господарських споруд

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України сьогодні, 10 квітня 2018 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За даними Укргідрометцентру, на річках України продовжиться розвиток весняного водопілля", - йдеться у повідомленні.

Так, на рiчках басейнів Прип'яті, середніх та нижніх течіях Сули, Псла, Ворскли очікується підйом рівня води на 0,1- 0,5 м з виходом води на заплаву, її подальшим затопленням (Сумська, Полтавська області), досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд (у Ратнiвському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому районах Волинської області).

Крім того, на річках басейну Десни, Сіверського Дінця підйом рівня води очікується на 0,4 - 1,2 м з виходом води на заплаву Десни (в районі м. Новгород Сіверський) і малих річок у Чернігівській, Сумській областях та подальшим її затопленням на р.Убідь, р.Снов: подальший перелив води через дороги місцевого значення, оточення водою понижених населених пунктів у Чернігівському районі (Чернігівської області); досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд та населених пунктів у Новопсковському районі Луганської області.

Також повідомляється, щл на Верхньому Дніпрі (у Чернігівській області) рівень води буде на 0,2-0,4 м вище норми, очікується початковий вихід води на заплаву без негативних наслідків.

"10 квітня під впливом нагонного вітру в умовах проходження хвилі весняної повені, на українській ділянці Дунаю у Вилковому (Одеська область) очікується утримання небезпечних рівнів води 165-175 см, підтоплення понижених незаселених територій міста", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики попереджають про лавинну небезпеку у горах на Закарпатті.