ua en ru

Синоптики попереджають про грози та град на заході України

Синоптики попереджають про грози та град на заході України Фото: на заході України очікуються грози (facebook.com/MNS.GOV.UA)

У Карпатах завтра очікується дуже сильний дощ

В західних регіонах України протягом 24-25 липня очікуються сильні дощі, грози, місцями град і шквали. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що, за даними Гідрометцентру, 24 липня місцями у Вінницькій та Житомирській областях очікуються грози.

"До кінця доби 24 липня, протягом 25 липня в Рівненській, Волинській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій областях сильні дощі, грози, місцями град і шквали 15-22 м/с; в Карпатах дуже сильний дощ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, синоптики попереджають про підйом рівня води в річках на заході України. Зокрема, 25 і 26 липня на річках Закарпаття, річках басейнів Сяну, Дністра в межах Львівської та Івано-Франківської областей очікується підвищення рівнів води на 0,5 - 1,5 м.

Також повідомляється, що на окремих ділянках річок та в нижніх течіях притоків Тиси очікується підвищення до 2,0 м над рівнями на 8:00 24 липня, можливий вихід води на заплаву.