ua en ru

Синагога в Москві, яка піддалася нападу, посилить охорону

Синагога в Москві, яка піддалася нападу, посилить охорону Фото: синагога в Москві

Також головний рабин Росії Берл Лазар закликав правоохоронні органи приділити особливу увагу охороні культових будівель

Московська хоральна синагога, в якій у суботу, 1 жовтня, було скоєно напад, проведе завтрашнє богослужіння з нагоди свята Рош ха-Шана (Новий рік за єврейським календарем) з посиленою охороною. Про це повідомив головний рабин Москви Пінхас Гольдшмідт, передають "РИА Новости".

"Ми будемо проводити завтра нашу новорічну службу з посиленою охороною", - сказав рабин.

За його словами, питання про посилення охорони синагоги безумовно буде ставитися.

Крім цього, головний рабин Росії Берл Лазар закликав правоохоронні органи приділити особливу увагу охороні культових будівель.

"Зараз ми всі молимося за якнайшвидше одужання охоронця, який заступив шлях вбивці. Ми глибоко вдячні цій людині за те, що він захистив молільників. Але в той же час ми просимо правоохоронні органи приділити особливу увагу охороні наших культових будівель і святих місць - особливо зараз, у дні релігійних свят, коли синагоги повні народу і будь-яка провокація може призвести до великих жертв", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, в центрі Москви невідомий вчинив напад на синагогу. Чоловік поранив охоронця і був затриманий.

У чоловіка була каністра з запальною рідиною і травматичний пістолет. Зі зброї він поранив одного зі співробітників охорони. Охоронці, які прибули на місце події, затримали нападника.

За попередніми даними, зловмисник спробував увійти до будівлі синагоги, дорогу йому перегородив охоронець і отримав вогнепальне поранення в груди. Повідомляється, що невідомий прийшов до синагоги, погрожуючи підпалити релігійний об'єкт.

Нагадаємо, поліцейські в Ізраїлі застрелили палестинця, який напав на них.